Fond Evy Crane

Richard Jones

1/2014, strana 5

Fond založila sama Eva Crane a po její smrti v roce 2007 mu připadlo její dědictví. Výzkumná práce Dr. Evy Crane byla velmi precizní a měla vždy za to, že zaznamenávání informací tak, aby původní materiál mohl být použit dalšími generacemi, je živou součástí její práce. Během svého života publikovala více než 300 zpráv a článků a přispívala do mnoha knih, které mají ve svých knihovnách milovníci včel po celém světě.

Cílem Fondu je pokračovat v práci Dr. Crane tak, jak by si to byla přála. To znamená rozvíjet poznání o včelách a včelařství celosvětovým soustřeďováním, srovnáváním a šířením vědy a výzkumu, stejně jako zaznamenáváním a rozšiřováním nových poznatků o včelařské praxi pomocí historického bádání i současného výzkumu.

 

Fond je nejen památníkem Evy Crane, ale i možností jak zajistit, aby její práce pokračovala. Poskytuje granty těm, kteří mohou pokračovat v akademickém výzkumu, jemuž ve svých publikacích položila základy. Granty bude Fond udělovat jak jednotlivcům, tak organizacím, kteří a které by jinak těžko získávali prostředky pro výzkum v tomto specializovaném oboru. Žádosti o granty přijímáme z celého světa, ale musejí být napsány v angličtině nejlépe pomocí našeho webového formuláře.

Webová stránka fondu http:// www.EvaCraneTrust.org se bude v nadcházejících měsících rozšiřovat a vyvíjet. Podobné informace lze získat i písemně na adrese:
 
The Eva Crane Trust, c/o Withy
King Solicitors, 5-6 Northumberland
Buildings, Bath, BA1 2JE, UK
 
Richard Jones
Trust Chairman