Jméno pro mladušku

Štěpánka Dlouhá

8/2017, strana 44

Ilustrovaná včelí hrdinka, kterou jsme představili v sedmém čísle Moderního včelaře, má své jméno. Autorkou nápadu, kmotřičkou včelky a zároveň výherkyní soutěže se stává Hana Beranová z Křivenic

 

Jméno porota vybrala z téměř čtyřiceti rozličných návrhů. Zatímco některá jména napadla více účastníků (například Meduňka se objevila hned čtyřikrát), jiná byla neopakovatelným originálem. Jeden soutěžící vymyslel Včáju s tím, že pro děti včelařů je zcela zásadní umět vyslovovat „vč“, další zas přispěl Opylkou, která by se v případě potřeby dala snadno přejmenovat na Opilku či Otylku.

Výherkyni blahopřejeme a pro potěšení zasíláme malou odměnu. Moc nás těší, že putuje do rodiny plné dětí. Všem ostatním zúčastněným patří rovněž velký dík!

Včelka Bíďa co nevidět přistane na pultech vybraných včelařských prodejen, knihkupectví a e-shopů. Premiérově se totiž objeví v originálních naučných omalovánkách, které PSNV-CZ chystá pro malé včelaříky. Na ukázku z publikace se můžete těšit už za měsíc na stránkách tohoto časopisu.