Včelí suite ve vídeňském hotelu

Marie Šotolová

1/2018, strana 18

Že je včelaření elixírem života, neplatí jen pro včelaře. Vše dobré, co včely představují, oceňují také lidé takříkajíc mimo obor. Právě na to vsadil mezinárodní hotelový řetězec AccorHotels, který si zakládá na jedinečné podobě nabízených pokojů.

            Novotel Suites Wien City Donau poblíž Dunaje, u Prátru, je podle svých majitelů přímo předurčen k tomu, aby se zdejší hosté těšili z přítomnosti medonosek. Dva roky už stojí zásluhou manažerky hotelu Lindy Geierové na hotelové včelí zahrádce pět úlů. Sto kilogramů medu, které včely vyprodukovaly díky kvetoucím kaštanům a květinám na okolních loukách, se dostává na snídaňové stoly. Ubytovaní cizinci tak mohou ochutnat klasickou vídeňskou snídani spočívající v houstičce s medem a zrnkové kávě s mlékem.

            K pozorovacímu úlu s dvířky, která se dají otevřít přímo v jednom z apartmánů, byl jen krůček. Vznikl tak včelí suite, kde hosty uklidňuje bzukot včel a proniká do něj voňavý úlový vzduch. Zařízení doplňují květy libé lidem i včelám, nechybí ani košnice.

Vídeňský včelí apartmán se zařadil do systému MyRooms by AccorHotels, postaveném na nabídce individuálně zařízených pokojů s velkým šarmem a neopakovatelným charakterem. Těchto tematických suites nabízí řetězec napříč kontinenty 170. Od posledního čtvrtletí roku 2017 je jedním z nich ten včelí.