VIII. mezinárodní jarní seminář nástavkového včelaření

- redakce

2/2022, strana 6

Základní organizace Českého svazu včelařů, z. s.,  Nepomuk a Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s., pořádají v sobotu 26. března 2022 v Nepomuku (okr. Plzeň-jih) VIII. mezinárodní jarní seminář nástavkového včelaření. Akce se koná v sále hotelu U Zeleného stromu na náměstí (www.hotelnepomuk.cz).

Program:

8.00–9.00 hod.: Prezence účastníků

9.00 hod.: Zahájení, aktuální situace ve včelařství v České republice (Ing. Petr Texl, Jan Turč)

9.15 hod.: Starobylé včelaření v brtích (PhDr. Marie Šotolová, Ing. Petr Texl)

10.00 hod.: Včely úžasné a ohrožené (prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc.)

12.00–13.30 hod.: Polední přestávka, mikroskopování nosematózy, prodej včelařských potřeb, prohlídka minipivovaru přímo v hotelu

13.30 hod.: Pohled do australských velkochovů (Mgr. Ivan Bohátka)

15.30 hod.: Nové poznatky z elektronického monitorování včelstev (RNDr. Pavel Mach)

16.30 hod.: Diskuze a ukončení semináře

 

Akce je otevřená široké včelařské veřejnosti. Očekáváme velký zájem včelařů, proto je vhodné se předem přihlásit. Vstupné předem 100 Kč, na místě 150 Kč.

Další informace včetně přihlašovacího formuláře a platby vstupného najdete na internetové stránce www.psnv.cz v přehledu připravovaných akcí, anebo si o ně lze napsat na adresu vcelari.nepomuk@email.cz. Můžete si přinést vzorky mrtvých včel (cca 20 ks) na vyšetření nosematózy. V prostoru hotelu je možné vystavovat dovezené pomůcky a zařízení. V restauraci hotelu je zajištěno stravování. Lze objednat ubytování z pátku na sobotu a ze soboty na neděli. Ubytování přihlašujte e-mailem na adrese www.hotelnepomuk.cz/hotel/pokoje/. Nepomuk leží na silnici Plzeň – Písek a železniční trati Plzeň – České Budějovice.

Srdečně vás zvou pořadatelé.