Apimondie 2022

- redakce

11/2022, strana 7

Poslední, 47. ročník, celosvětového včelařského kongresu Apimondie to neměl vůbec lehké. Nejdříve byl vloni o rok posunut kvůli covidu. Letos se po ruském vpádu na Ukrajinu pro změnu měnilo místo konání z Ufy v Baškortostánu na Istanbul. 

Nicméně od 24. do 28. srpna se do Turecka sjelo množství zájemců o obor, aby se podívali na výstavu ApiExo a seznámili se s některou odbornou prezentací více než dvou set odborníků. Díky tomu, že místo konání není od České republiky příliš vzdálené, navštívilo Apimondii poměrně dost Čechů a Slováků.

Příští rok se koná 48. Apimondie 4.–8. 9. v Santiagu de Chile, proto zřejmě počet návštěvníků od nás nebude tak velký, jako byl nyní. Avšak v roce 2025 se uskuteční v Kodani, a to je pro česko-slovenské včelaře opět destinace, kam není náročné se vydat.

Průřez toho, co na první pohled zaujalo naše čtenáře v Istanbulu, nabízíme na následujících stránkách Moderního včelaře.

Poznámka: Krátká videa pohledem spolku Mája podle jednotlivých dnů 47. ročníku mezinárodního včelařského kongresu Apimondia 2022 jsou přístupné na YouTube https://www.youtube.com/playlist?list=PLhOGEooK78LYjmpzQ2SdoX64SvTuy-Pi0.