Czech Nature Photo

4/2018, strana 7

Téměř dvě tisícovky fotografií posuzovala mezinárodní odborná porota, aby vybrala vítěze druhého ročníku soutěže Czech Nature Photo. O nejpůsobivější záběr z naší přírody soutěžilo 252 českých a slovenských fotografů. 

V kategorii České zemědělství a venkov do vítězné trojice porotci nominovali snímky Jany Mašterové, Michala Koláře a spolupracujícího fotografa Moderního včelaře Milana Motyky. Pro náš časopis je ctí, že může uveřejňovat záběry autora, jehož kvality takto ocenili odborníci z oboru fotografie.

„Soutěž považujeme za silný nástroj vzdělávání a motivace k ochraně přírody a doufáme, že fotografie unikátní přírody, která nám všem mizí před očima, dokáže veřejnost přesvědčit o naléhavosti její ochrany,“ uvedla za porotu Veronika Souralová, která je ředitelkou galerie Czech Photo Centre. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne v této galerii 19. dubna a výstava oceněných fotografií potrvá do 13. května. Velká síň Czech Photo Centre v Seydlerově ulici 2835/4, v Praze 5 – Nových Butovicích je otevřená ve všední dny mimo pondělí od 11.00 do 18.00 hodin a o víkendu již od 10.00 hodin. https://www.czechpressphoto.cz/detail-novinky/756-47/