Den otevřených úlů

4/2019, strana 46

Víkend 17.–19. května bude patřit prvnímu Dnu otevřených úlů. Akce, kterou pořádá Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s., po vzoru rakouských včelařů, tak oslaví Mezinárodní den včel společně se zájemci o včelaření z řad široké veřejnosti. 

S pátkem 17. 5. se počítá jako se dnem, kdy se případně včelnice, pokud o to včelaři budou mít zájem, otevřou pro školní exkurze.

V této chvíli jsou přihlášky oficiálně uzavřené a organizační tým připravuje k distribuci potřebné materiály. Termín pro náhradníky, kdy budou přihlášky s konečnou platností uzavřeny, je 15. duben 2019. Seznam včelnic, které se k akci přihlásily, uveřejní Moderní včelař ve svém květnovém čísle a poskytne ho sdělovacím prostředkům jednak na tiskové konferenci v Praze 7. 5. 2019, jednak formou tiskové zprávy.

Připomínáme, že prvních 200 přihlášených včelařů vybavíme informační tabulkou A 3 o konané akci na plot. Dále plackami s logem akce, letáčky o medu, magnetkami k Světovému dni včel, několika speciálně vytvořenými dárkovými sáčky medonosných rostlin z produkce SEMO a včelařským kloboukem s potiskem akce.

            Veškeré informace jsou na www.otevreneuly.cz. Kontaktní e-mail: uly@psnv.cz.