Den otevřených úlů

- redakce

3/2020, strana 1

Zveme vás na II. ročník Dne otevřených úlů 22.-24. 5. 2020.

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s. a časopis Moderní včelař pořádají na počest Světového dne včel druhý ročník akce Den tevřených úlů.

V pátek 22. 5. 2020 doporučujeme otevřít včelnice těch chovatelů, kteří počítají s návštěvou školních tříd. Víkend 23.24. 5. 2020 se očekává zájem široké veřejnosti. Iniciativě hostitelů se meze nekladou. Kdo chce, může připravit program pro děti, někdo jiný se zaměří spíš na prodej medu, další bude například propagovat apiterapii…

Přihlášení chovatelé dostanou od pořadatelů zdarma k rozdávání návštěvníkům své včelnice barevnou šestistránkovou skládačku A6 se zajímavostmi o včelách nakreslenou Miroslavem Urbanem. Seznam přihlášených chovatelů a termín, kdy bude možné včelnici navštívit, uveřejníme v květnovém čísle Moderního včelaře, dále na webových stránkách PSNV-CZ a rozešleme ho formou tiskové zprávy médiím. Předpokládáme, že stejně jako vloni také přihlášení včelaři budou zvát případné návštěvníky po své linii, facebookem, letáčky a podobně.

Přihlášky již přijímáme od 1. 2. 2020 na www.otevreneuly.cz po vyplnění formuláře. Uzávěrka přihlášek je 31. 3. 2020. Kontaktní e-mail: uly@psnv.cz.

Těšíme se na vaši účast.