Světový den strážců přírody

- redakce

7/2020, strana 7

Další ročník Světového dne strážců přírody (World Ranger Day) se uskuteční v sobotu 1. 8. 2020 od 10.00 do 15.00 hodin na Panské skále na kamenicko-šenovské Práchni. 

 

Foto Miloslav Rejha, Wikimedia Commons, licence CC-BY-SA-3.0

Na programu bude představení chráněných krajinných oblastí Labské pískovce, České středohoří, Jizerské hory a národního parku České Švýcarsko. Chybět nebude ani dětský program, ani poznávání různých druhů zvířat. Spolupráci přislíbili včelaři z Benešova nad Ploučnicí, organizátoři však přivítají účast i dalších včelařů, kterou je třeba dohodnout včas na dracka@email.cz.

Akci v lokalitě s pozadím proslulých čedičových varhan pořádá Asociace strážců přírody ČR. Pomyslnou třešničkou na dortu bude prezentace spolku skupujícího kousky pralesů, kde vytváří soukromé přírodní parky, aby se zachránil místní biotop ohrožený rozšiřováním ploch s palmou olejnou.

Panská skála se první srpnovou neděli stane místem setkání strážců přírody. Pozvání k prezentaci chovu včel jako součásti přírody dostali také včelaři. Foto Miloslav Rejha, Wikimedia Commons, licence CC-BY-SA-3.0