Česká chuťovka

- redakce

12/2020, strana 5

Už po dvanácté se ve spolupráci se Stálou komisí Senátu pro rozvoj venkova a pod patronací ministra zemědělství konala soutěž Česká chuťovka. 

Odbornými garanty byly Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Vyšší odborná škola ekonomických studií, Střední průmyslová škola potravinářských technologií a Střední odborná škola přírodovědná a veterinární, Praha.

O značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2020 usilovalo 235 výrobků. Uspělo jich 185 od 52 českých firem. Na Dětskou chuťovku 2020 bylo nominováno 50 produktů, z nich děti vybraly 35 nejlepších. Nejdůležitějším kritériem jsou vynikající chuťové parametry výrobku, samozřejmým předpokladem pak vysoká kvalita. Neméně důležitou součástí hodnocení je vzhled a konzistence výrobku. Soutěž umožňuje dát o sobě vědět malým a středním výrobcům, kteří jinak nemohou konkurovat velkovýrobcům v nákladech na reklamu. Avšak soutěže se mohou účastnit i velkovýrobci, pokud vyrábějí kvalitní a chutné potraviny opravdu v České republice.

Jak dopadly výrobky využívající med? Jizerské pekárny spol. s r. o. uspěly s bezlepkovým perníkem (180 g) a Almagrana a. s. rovněž s bezlepkovým jemným pečivem Maletický perník (350 g).
www.ceskachutovka.cz

Logo Česká chutovka.