Včelařská expozice na Animal Techu 2021

- prym-

11/2021, strana 5

Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu Animal Tech a Národní výstava hospodářských zvířat byly první velkou veletržní akcí, která po více než roční vynucené přestávce zahájila veletržní sérii na brněnském výstavišti.  

Akce byla přesunuta z původního tradičního červnového termínu, aby se letos mohla konat.  Za čtyři dny navštívilo brněnské výstaviště přes 20 000 osob, převážně odborných návštěvníků. Včelařská expozice byla umístěna do pavilónu F, kde probíhaly po celé čtyři dny chovatelské přehlídky koní, jezdecké i westernové ukázky, představení práce koní. Zatímco při ukázkách a přehlídkách koní byly stále plné tribuny, stánky včelařů v návštěvnosti trochu zaostávaly. I tak ale výstava splnila očekávání a včelaři mohli po delším čase opět posedět u dobré kávy např. na stánku Pracovní společnosti nástavkových včelařů a probrat, co je trápí nebo čeká. Jak vyplývá z fotodokumentace, nabídka zajímavého včelařského zboží byla široká. 

Stánek Pracovní společnosti nástavkových včelařů CZ nabízel v Brně tradiční publikace a podával informace.

Svatopluk Sapák a jeho tradiční včelařské potřeby.

Vodou chlazený lis na mezistěny s možností nastavení tloušťky odlitku.

Je libo maskovanou kombinézu nebo kotel na vyvařování vosku?

Firma Martina Kováře Medomety z Valaška představila letos šestirámkový zvratný medomet s automatickou regulací pro široký počet rámkových měr.

Ometač rámků s akumulátorovým pohonem.

Různé provedení pastovacích zařízení.