Sladký život

- redakce

9/2022, strana 38

Po úspěšném prvním vydání včelařské fotografické publikace Słodkie życie (Sladký život) přichází na trh její druhé vydání opatřené nově řešeným přebalem. 

Vydavatelem je polská včelařská firma Sądecki Bartnik. Kniha je rozšířena o dalších padesát nových snímků, takže dohromady nabízí téměř tři sta záběrů ze včelařského prostředí. Jejich autor Milan Motyka je shromažďoval více než deset let. Kolekce je výběrem z toho nejlepšího, s čím soutěžil v našich a zahraničních soutěžích zaměřených na život a chov včel.

Kromě fotografií, které jsou pro obsah stěžejní, najde čtenář v knize informace o včelařském jaru, cestu za nektarem očima včely, záznamy o starobylých brtích, klátech, košnicích a o pohádkovém světě včelnic nejen u nás, ale třeba i v Alpách. Texty jsou v českém, anglickém a polském jazyku. Reprezentativní velkoformátová publikace se třemi sty stranami potěší každého, kdo má rád včely a prostředí s nimi spojené.

Připomínáme, že Milan Motyka je kmenovým fotografem Moderního včelaře a členem jeho redakční rady. Své včely chová v Beskydech u Jablunkova, odkud vyráží na své fotografické expedice.

ISBN: 978-83-61904-65-6

Titulní strana knihy Sladký život.