The Secrets of Miss Honeybee

Naďa Pízová, Jiří Píza

1/2023, strana 36

Tajemství slečny Včeličky, tak se jmenuje kniha, v níž slovinská včelařka a apiterapeutka Nika Pengal popisuje využití včelích produktů prostřednictvím příběhů z běžného života. 

Kniha je však zároveň příručkou o apiterapii. Ocení ji jak pedagogové, kteří učí školní děti včelařit, tak zájemce o léčbu včelími produkty. Je určena pro všechny generace, takže ji mohou číst malé děti, které už se naučily číst, ale zaujme i jejich rodiče a prarodiče. Dozvědí se v ní mnoho nového o včelách, o jejich biologii, životě a o tom, jak nám mohou včely pomoci.

Knížka popisuje včelí produkty a seznamuje čtenáře, jak je správně získávat a skladovat. Dále uvádí způsoby, jak mohou včelí produkty v každodenním životě pomoci zlepšit naše zdraví a posílit imunitní systém. Dočteme se však také, jak my můžeme pomoci včelám. Například tím, že vysadíme medonosné rostliny.

Knihu o rozsahu cca 100 stran vydala autorka vlastním nákladem ve slovinském a v anglickém jazyce. Nádhernými obrázky ji doplnil Vida Igličar. Více informací najdete na www. gospodicna-medicna.com.

ISBN 978-961-07-1277-0

Titulní strana knihy The Secrets of Miss Honeybee.